Online vraag en antwoord

Vragen over adapt-r

Via deze pagina kunnen online vragen gesteld worden. Wij, van adapt-r, zullen je vraag zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.

Zo kun je bijvoorbeeld vragen of jouw vaatwasser in je (Ikea) keuken past. Vermeld in dat geval duidelijk het typenummer van je vaatwasser in de vraag. Alle vragen zijn welkom!

219 gedachten over “Online vraag en antwoord”

 1. Beste,
  Vraag kan een etna AFI18529ZT met adapt-r in een nieuwe (lage plint)
  ikea keuken geplaatst worden. Verneem het graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Peter Kolb.

  1. Beste Peter,

   De Etna inbouw vaatwasser AFI 8529 ZT is inderdaad geschikt om met een adapt-r in een Ikea keuken te plaatsen. Ook met een lage plint is dit geen probleem. Je hoeft geen gat in de plint te zagen zoals voorheen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

  1. Beste Ruben,

   Deze vaatwasser is geschikt om met de adapt-r 2.0 in een Ikea keuken te plaatsen.
   De adapt-r 2.0 kan op zowel 45 (De BOSCH SPV53M90EU is 45 cm breed) als 60cm brede vaatwassers gemonteerd worden.
   De adapt-r Miele editie is alleen geschikt voor 60 cm brede vaatwassers.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 2. Goedemorgen, past de Zanussi ZDT11001FA, TYP 911 539 064 05 vaatwasser in een IKEA keuken? Bedankt voor uw reactie, groet Bonnie

  1. Beste Bonnie,

   De ZDT11001FA past in combinatie met de adapt-r 2.0 zonder problemen in een Ikea keuken. Zonder adapt-r is het keukenfront ca 8cm te groot. Let er op dat je geen gat in de plint hoeft te zagen als je de adapt-r toepast.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 3. Beste ,

  Betreft bevestiging front vaatwasser van Ikea. Mod. SKINANDE / Product nr : 911D53-2T/ seri nr : 30471039

  Ik zou graag willen weten wat ik juist moet bestellen voor mijn frontbevestiging. Deze is 830 mm hoog en 19 mm dik. De corpusen zijn reeds geplaatst en de vaatwasser ( zonder front ) komt nu gelijk met de corpusvoorkant. Die 19 mm naar achter duwen wordt moeilijk. Indien geen alternatieve mogelijkheid los ik het wel op dat deze toch 19 mm naar achter kan.

  Alvast bedankt voor jullie snelle reactie

  Mvg

  Christophe

  1. Beste Christophe,

   Bedankt voor je vraag. Klopt het dat je een keukenfront wil monteren van 83cm?
   Ik heb geen gegevens over de vaatwassers die Ikea aanbiedt qua formaten. Volgens mij heeft de Skinande vaatwasser een ingebouwd glijmechanisme. Als dit het geval is past alleen de adapt-r Miele editie op deze vaatwasser. De 19mm inbouwdiepte is noodzakelijk om het de adapt-r tussen de vaatwasser en het keukenfront te monteren. Dit kan helaas niet dunner.

   Hopelijk heb ik je vraag beantwoord. Indien er verder nog vragen zijn dan hoor ik die graag.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 4. Wij hebben een inbouw vaatwasser Bosch type SD6P1B. Is deze geschikt voor een ikea keuken en/of hebben we uw Adapt-R systeem nodig?
  Mvg Antoinette

  1. Beste Antoinette,

   Bedankt voor je vraag. De Bosch SD6P1B is er volgens mij in twee soorten. De volledig geïntegreerde versie en de semi geïntegreerde versie. De volledig geïntegreerde versie kun je herkennen aan de bedienknoppen en op deze vaatwasser moet een keukenfront gemonteerd worden. De semi geïntegreerde versie is in feite een vrijstaande vaatwasser.
   De volledig geïntegreerde vaatwasser is geschikt om met een adapt-r 2.0 in een Ikea keuken te plaatsen. Zonder adapt-r is het keukenfront ca 8 cm te groot.

   Als je niet zeker weet of je vaatwasser volledig of semi geïntegreerd is kun je me altijd een foto sturen dan controleer ik het voor je.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 5. Beste heer Tangerberg

  Ik heb een Miele G 4263 SC VI Active
  Deze vaatwasser staat in een keuken van Ikea in gebouwd met een adapter van Ikea
  Het geval is dat de laatste tijd de vaatwasdeur bij het openen regelmatig uit de twee onderste nokken glijd
  Kunt U mij raad geven met het probleem?

  1. Beste Steve,

   Bedankt voor je vraag. Het probleem met de Ikea adapter (Behjalplig) komt vaker voor. Het kunststof van de onderste scharnierpunten wordt op den duur minder stevig. Functioneert de Behjalplig verder goed? In dat geval zou je er voor kunnen kiezen om alleen het onderste scharnierpunt te vervangen. Je moet dan wel een beetje handig zijn. Ik kan hier eventueel telefonische ondersteuning bij bieden. Als de Behjalplig ook op het bovenste gedeelte “aanloopt” dan zou ik adviseren om het hele systeem te vervangen voor de adapt-r Miele editie.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 6. Goedemorgen, past de Siemens SN66L080EU/09, type: SL6P1S in een IKEA metod Keuken? Keukenfronte ist 80 cm- Bedankt voor uw reactie, groet Morten

  1. Hallo Morten,

   Deze vaatwasser past in combinatie met de adapt-r 2.0 prima in een Ikea keuken.
   Zonder adapt-r is het keukenfront ca 7,5 cm te groot. De maximale front hoogte van de SN66L080EU/09 is 72,5cm.. De 7,5 cm die je overhoudt kan de adapt-r 2.0 zonder problemen “opvangen”.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 7. Goedenavond, past de AEG FSE72610P in combinatie met een adapt-r in een IKEA keuken? Alvast bedankt voor uw reactie, groet Morten.

  1. Beste Morten,

   Excuses voor de late reactie.. Deze vaatwasser is geschikt om met een adapt-r Miele editie in een Ikea keuken te plaatsen. De FSE72610P is, voor zover ik kan zien, voorzien van een ingebouwd glij-mechanisme. Hierdoor kan deze niet met de adapt-r 2.0 gecombineerd worden. Mocht ik het verkeerd hebben en er geen glijmechanisme op de vaatwasser zitten dan kan deze met de adapt-r 2.0 in de keuken geplaatst worden. Zonder adapt-r is een Ikea keukenfront ca. 2,5 cm te groot voor deze vaatwasser.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 8. Hallo,
  Ik heb een siemens sx76PO30. Deze beschikt over een varia scharnier waardoor men deze in een Ikea keuken zou moeten kunnen inbouwen. Ik heb echter drie frontpanelen (voxtorp) die ik aan elkaar moet maken. Hierdoor kan ik de plastieken bevestigingsklemmen (verbinding tussen frontpaneel en vaatwasser) niet rechtstreeks op de frontpanelen bevestigen. Met wat knutselwerk kan ik de klemmen op de metalen rail van Ikea bevestigen maar dan kan staan de klemmen 5mm van het frontpaneel en kan de deur juist niet volledig open (klemt onderaan).
  Kan de adapter r een oplossing bieden? Is deze te monteren op mijn vaatwasser?
  Een andere oplossing lijkt mij te werken met een volledig paneel maar dan lopen de lijn niet door.

  Alvast bedankt!
  Vriendelijke groet,

  Lode

  1. Beste Lode,

   De sx76PO30 heeft inderdaad voldoende ruimte voor een Ikea front. Het probleem is niet alleen de bevestiging maar de ruimte onder de vaatwasser zal, in de meeste gevallen, niet voldoende zijn waardoor je een gat in de plint moet maken om de deur te kunnen openen. De adapt-r Miele editie is geschikt om op de sx76PO30 te plaatsen. Als je een mogelijkheid ziet om het geïntegreerde varioscharnier te kunnen blokkeren dan past ook de adapt-r 2.0 op jullie vaatwasser.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

  1. Beste Michael,

   Bedankt voor je vraag. Volgens mij kan deze vaatwasser zonder aanpassing in een Ikea keuken geplaatst worden. Mocht het zo zijn dat je een gat in de plint moet maken dan kun je dit voorkomen door de adapt-r toe te passen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 9. Goedendag,

  Wij hebben de vaatwasser
  boretti M-system MVW600.
  Kunnen wij de adapt-r gebruiken om deze in onze nieuwe Metod Ikea keuken te plaatsen?

  Met vriendelijke groeten,
  Marloes Timmers

 10. Beste,

  Ik heb een vaatwasser merk Novy D5060/1, kan u mij vertellen of deze in de Ikea keuken zou passen en of ik hiervoor een glijscharnier nodig zou hebben.

  Met vriendelijke groeten,
  Annelies.

  1. Beste Annelies,

   Bedankt voor je vraag. Ik kan niet veel informatie vinden over deze vaatwasser. Is het een volledig geïntegreerd model? Hoe groot is de deur van de vaatwasser? En wat is de totale hoogte van de vaatwasser?
   Als het een volledig geintegreerd model is past de vaatwasser in combinatie met de adapt-r 2.0 in een Ikea keuken. Of je dit glijscharnier ook echt nodig hebt weet ik niet. Dit hangt van de grootte van de vaatwasser en van de vaatwasser deur af.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

  1. Beste Sander,

   Is dit een volledig geintegreerde vaatwasser? Ik kan geen informatie vinden over deze vaatwasser. Je kunt eventueel een foto naar me mailen dan zoek ik het voor je uit!

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

   1. Ja het is een volledig geïntrigreerde vaatwasser. Bedankt voor het opzoeken. Ik ga morgen even foto’s maken en mailen

    Mvg

 11. Hi,

  Past de siemens sn69m003nl/d4 ook met de adapt-r ?

  Ik heb een ikea keuken ( metod 80 cm lange kast )

  Vaatwasser gaat niet open, komt tegen de pootjes( onderkant ) van de vaatwasser .

 12. Geachte, bij IKEA begreep ik dat het weleens tot problemen leidt als een vaatwasser met glijscharnier op de hoek van de keuken wordt gemonteerd (op het uiteinde van de keuken). Is een vaatwasser op het uiteinde inderdaad een probleem met Adapt-R? Zijn er bij een dergelijke opstelling speciale aandachtspunten voor de montage?

  1. Beste Marcel,

   Bedankt voor je vraag.
   Het klopt inderdaad dat je de adapt-r ergens op moet monteren. Als je de vaatwasser in de hoek van de keuken zet en er is geen materiaal waar je het scharnier op kunt monteren zal het niet werken. Normaal gesproken is er meestal een afwerkingspaneel naast de vaatwasser geplaatst. Mocht dit niet zo zijn dan kunnen we een soort “hoekstuk” leveren waarmee het glijscharnier stevig op de plek wordt gehouden. Dit hoekstuk heb je ook nodig als de vaatwasser bijvoorbeeld naast een vrijstaande wasmachine, fornuis of diepvries staat.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 13. Beste Rob,

  Wij hebben de volgende vaatwasser: bosch smv90M00NL. Is deze vaatwasser geschikt om met een Adapt-R 2.0 in een Ikea keuken met voxtorp front te plaatsen?

  Met vriendelijke groet,
  Wilco

  1. Beste Wilco,

   Bedankt voor je vraag. Deze vaatwasser is geschikt om met een adapt-r 2.0 in een Ikea keuken te plaatsen. Zonder adapt-r is het keukenfront ca 7,5 cm te groot.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 14. Beste Rob

  wij hebben problemen met onze vaatwasser en de deurtjes en toen vond ik jouw site

  wij hebben een geruisloze DIFP28T9AEU indesit, wij zijn blij met deze machine in ons oude huis en willen hem graag ook in onze nieuwe huis

  we komen nu niet uit met het 80 cm deurtje werkt jullie systeem wel??

  GrT Rene en Edith

 15. Beste,

  Kan ik bij u een glijsysteem aanschaffen voor de volgende vaatwasser :
  AEG Favorit Timesaver
  Type : GHE 623 CB 3

  1. Beste Paul,

   Gaat het om een volledig of semi geïntegreerde vaatwasser?
   De volledig geïntegreerde vaatwassers zijn allemaal compatibel met adapt-r.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 16. Beste.
  Als ik jou was zou ik je product aanbieden bij ikea zodat ze het in hun assortiment gaan verkopen.
  Succes.

 17. Hallo Paul,
  Ook wij gaan een IKEA keuken plaatsen en hebben (door een defect) net een nieuwe vaatwasser moeten kopen. Lang verhaal kort; kan ik een adapt-r monteren op een Indesit DIFP 18B1 A?

 18. Beste meneer Tangenbrrg,

  Graag zouden we van u willen weten ,of het bij de Bosch SMV93M70NL nodig is om een adapter 2.0 er tussen te plaatsen.

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groet Wibe

  1. Beste Wibe,

   Om de SMV93M70NL in een Ikea keuken te plaatsen heb je inderdaad een adapt-r nodig. Het keukenfront is standaard 7,5 cm te groot voor deze vaatwasser.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 19. Hallo, zijn de scharnieren geschikt voor het plaatsen van een Miele vaatwasser TKB540 WP Eco in een Ikea-keuken?
  mvg, Corrie

 20. excuus voor mijn eerdere vraag. Het betreft een Miele vaatwasser g4293scvi. Zijn de scharnieren daar geschikt voor?
  mvg Corrie

 21. Beste meneer Tangenberg,

  Graag zouden we van u willen weten of het mogelijk is om met een adapt-r de Smeg Type 12059 Model STA6447NL in een Metod keuken te paatsen
  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Richard

  1. Beste Richard,

   De SMEG STA6447NL kan normaal gesproken met een keukenfront van maximaal 72cm hoog ingebouwd worden. Met de adapt-r kan deze vaatwasser inderdaad in een Metod keuken geplaatst worden. Heb je de vaatwasser al? Zo ja, zitten er op de voorzijde op de vaatwasserdeur 2 of 4 bobbels? Als dit het geval is dan adviseer ik om de adapt-r Miele editie te installeren. Zonder deze bobbels functioneert de adapt-r 2.0. Als je twijfelt kun je altijd even een foto sturen dan controleer ik het voor je.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 22. Beste meneer Tangenberg,
  Past een Bosch SMV90E30NL vaatwasser met de Adapt-r in een Ikea Metod keuken? Overigens is de hoogte van de plint van mijn keuken 9,3 cm.
  MVG,
  Denise

  1. Beste mevrouw Mutschler,

   De SMV90E30NL is inderdaad geschikt om met de adapt-r in een Ikea keuken te plaatsen. De plint hoogte is niet van belang. Deze moet minimaal 5 mm zijn maar verder maakt het niet uit.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 23. Goedemorgen,

  Ik heb de vaatwasser: Bosch SMV46CX05.
  Is deze vaatwasser geschikt om met een Adapt-R 2.0 in een Ikea keuken met 80 cm front te plaatsen?

  Met vriendelijke groet,
  Gerben

  1. Beste Michiel,

   De SN657X01PN kan standaard een keukenfront aan van max 73,5 cm. Een front van de Ikea is 80cm en is dus te groot. In combinatie met de adapt-r js het geen probleem.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 24. Beste Rob,
  Wij willen onze vaatwasser (SMV93M70NL zoals eerder benoemd) voorzien van 3 fronten.
  1×40 hoog en 2×20 hoog. Is dit mogelijk met jullie systeem?

  1. Beste Karun,

   In principe maakt het niet uit hoeveel frontjes, en met welke afmetingen, er op de vaatwasser worden gemonteerd. De fronten moeten wel met elkaar verbonden worden.
   Je kunt de 3 fronten prima aan elkaar monteren met de Multi paneel Connect-r. Je maakt dan in feite 1 massief geheel van de 3 losse fronten.
   Verder is de installatie hetzelfde als bij een paneel van 80x60cm.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 25. Geachte,
  Wij hebben de volgende vaatwasser: Beko DIN 15212 . Is deze vaatwasser geschikt om met een Adapt-R 2.0 in een Ikea keuken met voxtorp front te plaatsen?

  Met vriendelijke groet,

  1. Beste Frank,

   De BEKO DIN 15212 is inderdaad geschikt om in combinatie met de adapt-r 2.0 in een IKEA keuken te plaatsen.
   Aandachtspunt: Het Voxtorp front is greeploos waardoor de sierlijst (van de adapt-r) vastgeklemd moet worden. Klem hem gewoon vast achter het glijprofiel, in plaats van vastschroeven. Het “greeploze gedeelte” is namelijk te dun om er een schroef in te kunnen draaien. Dit spreekt waarschijnlijk voor zich tijdens de installatie. Mocht je er vragen over hebben dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 26. Goedemiddag,

  Ik heb een inbouw vaatwasser Siemens SE65E332EU en een Ikea method front van 80 cm. Is de adapt-r hier geschikt voor?

 27. Beste Rob,
  Allereerst mijn complimenten voor deze supermooie uitvinding!
  Hierbij mijn vraag. Ik wil het frontje van de vaatwasser 4,5 cm hoger monteren, dus bij een gesloten deur steekt het front 4,5 cm boven de vaatwasser uit. Kan dat met de adapt-r?

  Ik heb een ikea keuken en neff vaatwasser. Verder heb ik de keuken aangepast zodat de vaatwasser op hoogte staat. Ik heb nu het bejalplig systeem van ikea in gebruik. Helaas ben ik hierover niet tevreden, de deur klikt vaak los en het bovenste plastic is nu al 2 keer kapot gegaan, vandaar de zoektocht naar iets beters.

  1. Beste Koen,

   Bedankt voor je vraag en voor je complimenten. Het frontje 4,5 cm hoger monteren is geen probleem. Aan de onderzijde zijn de scharnierpunten “vast” dus daar ontstaat sowieso geen probleem. Aan de bovenzijde kan het zijn dat het glijprofiel ook (4,5 cm) lager geplaatst moet worden. Dit kun je eenvoudig testen zodra de adapt-r gemonteerd is. Als je een nieuw model NEFF vaatwasser hebt dan zal dit sowieso niet hoeven maar met oudere/kleinere types kan het dus zijn dat je glijprofiel lager gemonteerd moet worden dan in de handleiding is aangegeven.

   De zoektocht naar iets beters is in ieder geval geslaagd want de adapt-r gaat niet kapot 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 28. Oh en misschien nog even goed om te vermelden…. Ons front is van Voxtorp en bestaat uit 3 losse delen (die aan elkaar bevestigd Ijn middels 2 railsen).

  1. Beste Jan,

   De adapt-r is ook geschikt voor de Bosch SMV68TX00E. Normaal kan op de SMV68TX00E maximaal een frontje van 72,5 cm gemonteerd worden maar met de adapt-r kan hier maximaal een frontje van 95cm op geplaatst worden.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 29. Hoi. Ik heb een Siemens vaatwasser SN65U090EU. Heb een ikea adapter gebruikt, maar de deur valt er regelmatig af. Kan ik jullie systeem gebruiken?

  1. Beste Michelle,

   Dat kan! Ons systeem werkt anders waardoor er niks los kan klikken of “lam” kan raken..
   Uiteraard is de adapt-r 2.0 ook geschikt voor de Siemens SN65U090EU.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 30. Beste Rob,

  Is de adapt-r geschikt om een Siemens SN66P052EU vaatwasser in een Ikea metod keuken te plaatsen? Ik wil deze tijdelijk nog in mijn huidige keuken inbouwen en daarna over een een metod keuken.

  Met vriendelijke groet,
  Maartje

  1. Beste Maartje,

   De combinatie is geen probleem. De Siemens SN66P052EU is in combinatie met de adapt-r prima in een IKEA keuken te plaatsen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 31. Ha Rob,
  Toch nog even ter dubbelcheck of hij werkt op de hogere Siemens vaatwassers, te weten de: SX678X36TE
  mvg,
  Rob

  1. Beste Rob (leuke naam trouwens!),

   De adapt-r 2.0 en de adapt-r Miele editie werken alle twee inderdaad op jullie vaatwasser.
   Jullie vaatwasser, de Siemens SX678X36TE, heeft een Time Light functie waarbij de programma informatie op de vloer wordt geprojecteerd. Ook dit is geen probleem met de adapt-r. Het ziet er ongeveer uit zoals op onderstaande afbeelding:
   Siemens vaatwasser met Time Light

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

   1. Ha Rob, (jij ook leuke naam :-)), dank voor het antwoord. nog een aanvullend vraagje: is de ene adapter nog soepeler in het dagelijks gebruik dan de andere?
    bedankt weer…..

    1. Beste Rob,

     Er zit geen verschil in het dagelijkse gebruik. De Miele editie is makkelijker te installeren en is qua design robuuster maar qua werkingsprincipe zijn ze exact hetzelfde.

     Met vriendelijke groet,

     Rob Tangenberg

 32. Kan de Siemens SN878D46PE zonder Adapt-r in een Ikea keuken? Zo nee, kan hij dan met de Adapt-r 2.0?

  Groet, Michiel

 33. Is het mogelijk om de adapt-r 2.0 te gebruiken op een vaatwasser waarvan de onderkant van de vaatwasserdeur op ongeveer 24 cm van de grond zit En kan in dat geval gewoon de gebruiksaanwijzing worden gevolgd? Het betreft een Ikea keukenfront van 60cm breed en 80cm hoog en een Siemens vaatwasser type SN69M035NL.

  Bij voorbaat dank.

  1. Beste R.

   Qua principe maakt het niet uit hoe hoog de vaatwasser geplaatst wordt. Komt er een keukenlade onder jullie vaatwasser o.i.d.?
   De gebruiksaanwijzing kan gewoon aangehouden worden.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

   1. Beste heer Tangenberg,

    Bedankt voor uw bericht. Er komt geen keukenlade onder de vaatwasser, maar om de vaatwasser in de gebruiksaanwijzing van de vaatwasser staat dat deze opgeschroefd moet worden tot tegen het keukenblad. Dit zorgt er in ons geval dan voor dat de onderkant van de vaatwasserdeur een afstand heeft van zo’n 24 centimeter tot de vloer.

    Ik zal de Adapt-R 2.0 op korte termijn gaan bestellen.

    Met vriendelijke groet

  1. Beste de wilde greet,

   Voor zover ik kan zien is het bij de Miele 4985 niet nodig om een adapt-r toe te passen.
   Mogelijk is het zonder adapt-r wel noodzakelijk om een gat in de plint onder de vaatwasser te zagen. Indien dit het geval is en niet gewenst is kun je altijd nog een adapt-r Miele editie aanschaffen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 34. Goedemiddag, past het ook op een Siemens sn69m003nl? Zou wel een oplossing zijn, want nu kan er geen Ikea-frontje op de inbouw vaatwasser, of de vaatwasser moet direct op de vloer staan..

  1. Goedemiddag,

   De adapt-r 2.0 past prima op de Siemens SN69M003NL. Ga je 1 of meerdere fronten monteren?
   Voor meerdere fronten heb je de connect-r bij de adapt-r nodig.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 35. Hallo ik heb een bosch smv99M30NL /B6

  Welke adapter heb ik nodig voor een ikea metod keuken deur 60 x 80 cm

 36. beste,
  past jullie adaptor ook voor vaatwasser AEG FSB 526 10 Z in een method IKEA kast met front van 80cm hoog? en is er een minimale insprong naar achteren nodig van de plint tov voorkant van de frontdeur?

  met dank

  1. Beste Philippe,

   De plint mag recht onder het keukenfront staan. Er moet minimaal 5mm ruimte tussen keukenfront en plint zijn.
   Voor jouw vaatwasser heb je de adapt-r Miele editie nodig omdat deze vaatwasser een schuifbaar front heeft.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 37. Hallo, welk adapt-R systeem dien ik aan te kopen om een Miele vaatwasser type G5191 SCVi in te bouwen in een Ikea keuken (Method kasten)? Hartelijk dank.

  1. Beste Yves,

   Bedankt voor je vraag.
   Voor 60cm brede Miele vaatwassers is alleen de adapt-r Premium geschikt, dit heeft te maken met het installatie frame aan de voorzijde van Miele vaatwassers. Voor jouw Miele G5191 SCVi is dus een adapt-r Premium nodig.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 38. Beste,
  Wij hebben een Ariston Hotpoint LFTA+ 3214 vaatwasser die we graag in onze nieuwe ikea keuken willen gaan zetten. Gaat dat met een van jullie adapters, zo ja welke? Ariston staat helaas niet in jullie lijstje.
  Groet Erik

  1. Beste Erik,

   Bedankt voor je vraag.
   Dit is geen probleem! Alle 3 adapt-r’s passen op deze vaatwasser. Ik zal de Ariston Hotpoint gelijk toevoegen aan de lijst.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 39. Beste,

  Wij willen een Miele G 6775 Scvi Xxl inbouwvaatwasser in een IKEA METOD keuken inbouwen. Hebben wij hiervoor een Adapt-r nodig, of lukt dit zonder?

  Front van Ikea is 60×80.

  1. Beste Bruno,

   Voor de Miele G 6775 Scvi Xxl heb je geen adapt-r nodig. Deze vaatwasser is geschikt om een front van 80 cm op te monteren.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

  1. Beste Tine,

   Dat past. In combinatie met de adapt-r kun je een front van maximaal 92 cm monteren op de AEG f55342vi0. Zonder adapt-r is dit 72 cm.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 40. Hallo!!!!
  Mooi systeem hoor. Past de Siemens SN878D46PE in de Ikea Metod Keuken?

  Bedank alvast….

  Mvg Mike

  1. Beste Mike,

   Bedankt! De Siemens SN878D46PE past standaard niet in een Ikea keuken. Normaal gesproken kan hier een front van maximaal 72,5cm op gemonteerd worden. Met de adapt-r (alle 3 versies) past deze inderdaad wel in een Ikea keuken.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 41. Beste Rob,
  Kunnen we met de Adapt-r een Miele G634 SCVI plus in een Ikea keuken plaatsen?
  Hartelijk dank alvast.

  1. Beste Verity,

   Bedankt voor je vraag. Ik kan helaas geen gegevens vinden over deze vaatwasser. Heb je misschien een foto voor mij?
   Je mag deze sturen naar info@adapt-r.nl. Ik zal dan kijken of je hem met de adapt-r kunt inbouwen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 42. Hallo
  Ik merk dat er twee linker scharnierstuks in de doos zitten. Ik heb echter een linker en een rechter nodig om de het front te kunnen ophangen. Kunnen jullie asap een rechter scharnierstuk opsturen?
  Met vriendelijke groet
  Freek

 43. Hallo,

  Ik vraag mij voornamelijk af wat het schil is tussen de adapt-r premium en de adapt-r 2.0 easy? Is de premium dan robuuster? of zijn deze identiek?
  Met vriendelijke groeten Sonny.

  1. Beste Sonny,

   De adapt-r Premium is inderdaad robuuster. De Bevestigingsplaat voor aan de vaatwasser bestaat bij de Premium uit één geheel. De bevestigingsplaat is zo breed als de vaatwasserdeur. De Easy bestaat uit 2 losse bevestigingsplaten. Het verschil tussen het eind resultaat is dat de Premium plaat voor meer stevigheid in de vaatwasserdeur zorgt. De Easy functioneert ook prima maar is uiteindelijk iets minder solide dan de Premium.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 44. Hi there – do you know if the adapt-r works with a Baumatic dishwasher? This one in fact: Baumatic BDIS410 

  Thanks in advance.

  1. Beste Sim,

   Is dit een vaatwasser met vario scharnier/op en neer bewegende vaatwasserdeur?
   In dat geval zal de Easy en Basic niet werken. Mogelijk de premium wel. Heb je een foto van de voorzijde van de vaatwasser?

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 45. Vraag
  Kunnen wij een adapt-r gebruiken bij een vaatwasser whirlpool type:DWL-DEA701-B
  in een Ikea metod keuken plaatsen
  alvast bedankt
  Met vriendelijke groeten

 46. Beste Rob,
  De link hieronder is een link naar een website pagina waar een foto van de voorzijde staat. Ik ben op dit moment nl niet in het huis waar de vaatwasser geplaatst moet worden. Dit is nu even het snelste.

  1. Beste Sim,

   Zijn de vier gaten aan de voorzijde van de vaatwasser (twee aan de linker zijde en twee aan de rechterzijde) gaten die door de vaatwasser heen gaan? Met andere woorden; zou je hier schroeven door heen kunnen steken? Mogelijk zitten er aan de binnenzijde van de vaatwasserdeur kleine/korte schroefjes om de deur waterdicht te maken. Als deze gaten gebruikt kunnen worden om schroeven door te steken dan kunnen alle adapt-r systemen gebruikt worden.
   Ik hoop dat dit duidelijk is. Zoniet dan hoor ik het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

   1. Beste Rob,

    Heb vandaag de schroeven eruit gehaald en je kan dan door de 4 gaten heen kijken dus het zou moeten gaan werken. Bedankt voor de hulp in deze.
    met vriendelijke groet
    Sim Coenradi

 47. Hallo, wij hebben de Adapt-R (easy 2.0) gemonteerd.
  Nu vroegen we ons af of het klopt dat in het glijsysteem gewoon een boutje door het profiel schuift, of dat daar nog een busje omheen hoort ofzo?
  Er staat overal dat hij geruisloos glijdt. HIj functioneert ok, maar je hoort wel het metaal schuiven. Geen drama, maar wil even weten of dit de bedoeling is?

  1. Beste Marianne,

   Het glijprofiel moet aan de bovenzijde vastzitten door middel van de Nylon busjes. Het geheel moet er dan ongeveer uitzien zoals op deze pagina staat omschreven: http://www.adapt-r.nl/stap9
   Het nylon busje zit strak in het glijprofiel en als je er een druppeltje olie op doet glijdt het heel soepel.

   Als er verdere vragen zijn dan hoor ik die graag.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 48. Hallo ,Kan er een adapt-r easy geplaats worden op een vaatwasser van whirlpool
  type: DWL-DEA701-B
  alvast bedankt

 49. Hallo Rob, ik heb een siemens vaatwasser (sn65moo6eu 6838020 215/240 25). Kan deze vaatwasser op een 2-deling front ringhult van ikea? Zoja welke van de 3 systemen moet ik daarvoor hebben? Mvg

  1. Beste Sylvia,

   De SN65M006EU past met alle adapt-r systemen in een Ikea keuken. In combinatie met meerdere fronten heb je de Easy of Premium nodig. De Premium zorgt voor het meest stabiele eindresultaat. De Easy is echter 40 euro goedkoper en werkt ook prima.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 50. Beste Rob,

  Ik wil graag de Siemens SN657X01PN vaatwasser inbouwen in een Metod keuken van Ikea.

  Ik kom er niet goed achter of er al een glij-systeem bij die vaatwasser wordt geleverd.

  En zou jullie Adapt-R hier voor geschikt zijn?

 51. Past het Adapt-R 2.0 glijscharnier op de SIEMENS SN736X03ME? Dit is een ‘volledig geïntegreerde vaatwasser’, die ondanks deze titel niet volledig integreerbaar is met Metod. Wij willen de vaatwasser combineren met twee Metod ladefronten.
  Alvast bedankt voor uw antwoord!

 52. Wij hebben een Bosch vaatwasser serie 6 XL vaatwasser type SBV93M10NL.
  Nu hebben wij een Ikea keuken gekocht. Kan er een adapt-r easy geplaats worden op deze vaatwasser? En zo ja welke?
  Met vriendelijke groet, Stephen.

  1. Hoi Stephen,

   Dit kan, let wel op dat dit niet kan in combinatie met een vario scharnier.

   In dit geval zijn de adapt-R Premium en Easy het meest geschikt. De Premium is op dit moment op voorraad.

   Met vriendelijke groet,
   Team adapt-R

 53. Dag Rob, Wij hebben een Atag VA7015QT vaatwasser kan deze in een Ikea kast gemonteerd worden? Hartelijk dank alvast voor het antwoord.
  Groeten, Jansje

 54. Beste,

  Kan je met uw systeem ook de BOSCH smv84m10eu inbouwen in een Ikea method keuken met deur van 80 cm lang?

  Met vriendelijke groet,

  Ton

 55. Beste,

  Ik heb een ETNA TFI7001ZFT/E02 met daarop een Ikea frontje dat vastgemaakt was met een standaard Ikea systeem (hetzelfde systeem als in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=EsQaL-TIJQg). Een onderdeel van dat systeem is echter gebroken en ik kan bij Ikea geen passend alternatief vinden. Zou ik dit kunnen vervangen met de Adapt-R?

  Met vriendelijke groeten,

 56. Beste Rob, werkt dit systeem ook als ik een vaatwasser in een hoge ikea kast wil inbouwen? Ons idee is als volgt: twee hoge kasten, linkerkast met koel/vriescombi, rechterkast met onder vaatwasser en daarboven een (combi)oven. We zouden dus 2 standaard kolomkasten van ikea kopen en zoeken een oplosing om de frontjes mooi passen te krijgen.

  Groet, Cecile

  1. Hoi Cecile,

   Het feit dat het formaat van de keukenkasten anders is dan de standaard keukenkast, is voor het monteren van de adapt-R geen probleem.

   Met vriendelijke groet,
   Team adapt-R

 57. Hoi Ton,
  Wij hebben een keuken bij Bruynzeel besteld uit de optima lijn met een plint van maar 5cm.
  De gehele keuken moet greeploos worden en daardoor zitten we aan een vaatwasser vast die gebruik maakt van een knock to open, of open-assist.
  Deze kunnen echter niet overweg (voor zover ik ze kan vinden) met een plint van 5cm, maar met 1 van minimaal 9 cm.
  Kan de Adapt-r hier een oplossing in bieden?
  Gr
  Franz

 58. Beste,
  Graag informeer ik of het toestel ook goed geplaatst kan worden als het voorpaneel uit 3 losse stukken bestaat. Op het filmpje zie je een houten plaat uit 1 deel.

  Hoe maak je deze dan vast aan de Adapt-R?
  Met vriendelijke groeten.
  Gert Leysen.

  1. Hallo Gert,

   Met de adapt-R Premium of Easy kun je meerdere fronten bevestigen aan de vaatwasser. De fronten kun je middels de bijgeleverde montagestrip vastmaken aan de adapt-R. Op de Premium boormal staat precies genoteerd hoe deze gemonteerd moet worden.

   Met vriendelijke groet,
   Team adapt-R

 59. Goeden middag,

  Ik heb vorige week een Siemens SN878D46PE vaatwasser gekocht om in onze nieuwe steinhous keuken (van KeukenKampioen) te monteren. Helaas na montage bleek dat de deur tegen de plint aan kwam. Ik heb vandaag gevraagd om de vaatwasser evt om te ruilen maar er werd naar dit systeem verwezen, is het mogelijk dat dit past. Hoor het graag!

 60. Hallo,
  Voor in onze nieuwe Ikea keuken zouden wij een vaatwasser SN636X03CE-Siemens-A++ aanschaffen. Kan dit toestel daarin gemonteerd worden. Zo ja welk adapt systeem gebruiken we dan het best.
  Alvast thanks
  Hein

  1. Goedenavond Hein,

   Deze vaatwasser is te combineren met de adapt-R. Wij adviseren in dit geval de Adapt-R Premium en Easy. Grootste verschil is de metalen plaat die we leveren bij de adapt-R Premium, die zorgt voor een robuust resultaat.

   Met vriendelijke groet,
   Team adapt-R

  1. Beste Eveline,

   In feite zijn alle systemen geschikt voor jouw vaatwasser. Afhankelijk van je budget en van je wensen kun je het beste kiezen tussen de Easy en de Premium. De Premium heeft een groot voordeel qua stevigheid, deze heft de flexibiliteit van je vaatwasserdeur op. De Easy werkt echter ook prima. De Basic adviseer ik in principe niet meer omdat ik hier regelmatig klachten over krijg (moeilijk te installeren). Uiteraard functioneert deze uiteindelijk ook prima maar er kunnen wat problemen ontstaan tijdens de installatie.

   Ik hoop je vraag beantwoord te hebben maar mocht je verdere vragen hebben dan hoor ik die graag.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 61. Beste Rob,

  Wij willen de adapt-r aanschaffen om op een Laxarby frontje te installeren. Wij zaten de handleiding te bekijken en zagen al dat er een aanpassing is voor het bevestigen van het glijprofiel. Nu vragen wij ons af of het scharnier ook binnen de sierlijst past (wij willen bevestigingsproblemen voorkomen). Dan ook de vraag of het uitmaakt of wij de Basic of de Easy bestellen, wat betreft bevestiging aan een Laxarby frontje. Is onze veronderstelling dat de voormontage bij de Easy verkeerd om is voor een Laxarby front (uitgaand van de aangepaste montage die wij in de Basic handleiding lezen).

  Wij zien je reactie tegemoet.

  Groet,
  Marieke en Elmar

  1. Beste Marieke en Elmar,

   De montage past binnen de sierlijst van de laxarby. Het klopt inderdaad dat bij de Easy de twee schroeven omgedraait moeten worden. We leveren de Easy op deze manier omdat we veel vragen kregen over de zelfborgende moeren (die kun je met de hand enkele slagen draaien waardoor het lijkt alsof het niet past). Ongeacht het keukenfront die je hebt adviseer ik in ieder geval de Easy tenzij je wat extra tijd over hebt en technisch bent. De verkoop van de Basic stoppen we binnenkort omdat we relatief veel klachten krijgen over de montage van dit systeem.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 62. Beste Rob,
  Wij willen een Bosch SBA68IX02N kopen. De huidige keuken is aan vervanging toe. Mogelijk dat we dan een IKEA Metod keuken aanschaffen. Is op dit specifieke model van Bosch een adapt mogelijk?
  groet,
  Ger

  1. Beste Ger,

   Op jouw specifieke Bosch vaatwasser passen zowel de Premium als de Easy Adapt-r. De Basic past ook alleen gaat deze binnenkort uit het assortiment. Dit in verband met installatie issues die eigenlijk alleen bij de Basic voorkomen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

  1. Beste Ron,

   Kort antwoord: ja hij past. De vaatwasser is sowieso geschikt om in combinatie met adapt-r in te bouwen.

   Lang antwoord: ik weet niet of hij zonder adapt-r past. Ik heb de afmetingen opgezocht alleen staat de minimale plinthoogte er niet bij. De max hoogte van de vaatwasser is 865mm, een Metod kast is ca800mm hoog. Bij een minimale plinthoogte van 65mm zou het dus precies uitkomen maar ik verwacht dat de plinthoogte bij 865mm minimaal 120mm moet zijn. Je zou het kunnen proberen en mocht je vastlopen dan hebben wij de oplossing. De oplossing in dat geval is het monteren van de vaatwasser met een adapt-r.

   Ik hoop dat ik zo een compleet antwoord heb gegeven. Maar mocht je verdere vragen hebben dan hoor ik die graag.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 63. Goedendag,

  Wij hebben een Siemens SN66M096EU/50 vaatwasser, welke in een Ikea Voxtorp keuken moet gaan komen. Pas de Adapt-R hier op?
  En welke type hoort hier bij; Basic, Easy of Premium?

  Alvast bedankt voor uw feedback.

  Met vriendelijke groet
  Edwin Wasser

  1. Beste Edwin,

   Alle adapt-r systemen passen op jouw vaatwasser. Het enige aandachtspunt bij een Voxtorp Front is dat de sierstrip niet aan het front vastgeschroefd kan worden. Dit komt omdat het Voxtorp Front greeploos is en het bovenste gedeelte is te dun voor een schroef. De sierstrip moet in jouw geval met dubbelzijdig plakband of met montage kit vastgeplakt worden. De sierstrip is visueel en hier komt verder geen kracht op te staan. Het beste systeem wat we hebben is de Premium, deze zorgt voor het meest stabiele eindresultaat maar is wel 40 euro duurder dan de Easy. De Easy functioneert ook prima maar de flexibiliteit van de vaatwasserdeur wordt bij dit systeem niet opgeheven. De Basic adviseer ik alleen als je erg handig bent en het niet erg vindt om er iets langer mee bezig te zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

   1. Beste Rob,

    Bedankt voor de snelle reactie.
    Wat bedoel je precies met ‘De Easy functioneert ook prima maar de flexibiliteit van de vaatwasserdeur wordt bij dit systeem niet opgeheven.’?

    Mvg

    1. Vaatwasserdeuren zijn allemaal een beetje flexibel. Normaal gesproken merk je hier niks van omdat het keukenfront op de vaatwasser deur wordt gemonteerd. Het keukenfront is star/massief. De adapt-r Easy bestaat uit twee losse delen. De adapt-r Premium is één massieve plaat waardoor de vaatwasserdeur verstevigd wordt. Beide systemen werken uiteindelijk prima.

 64. Dag,

  Ik wil mijn Miele G4263 SCVi vaatwasser in een Ikea keuken gaan inbouwen. Welke adapt-r moet ik hiervoor hebben, en maakt het front nog uit? Wij hebben een Kungsbacka vaatwasser front wat van 2 60×40 fronten gebruikmaakt. Hoor het graag.

  Groet,

  Dirk Paul Flach

  1. Goedemiddag,

   De adapt-r Premium is geschikt voor jouw vaatwasser. De Basic en Easy niet. Dit komt door het frame van de vaatwasserdeur waar de adapt-r aan vastgezet moet worden. Het front type maakt niet uit. Je kunt de 2 fronten aan elkaar verbinden met de meegeleverde aluminium strips.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 65. Goedemiddag,
  Is een adapt-r nodig voor een Siemens SN636X01IN in een Ikea Metod kast en zoja, welke?
  Alvast dank voor uw antwoord.

  1. Beste Marcel,

   Voor de SN636X01IN heb je inderdaad een adapt-r nodig. Een Metod front is 7,5 cm langer dan de vaatwasser kan hebben. Je kunt in principe kiezen welke adapt-r je wilt. Ik adviseer in jou geval de Easy of Premium.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 66. Beste,
  ook wij hebben een ikea keuken en een Bosch vaatwasser (SMA68IX02N) waarvan het deurtje niet past (Bodbyn 80×60). Ik ga er vanuit dat het dus gaat passen, maar toch voor de zekerheid, de easy/basic is dan toch de goede?
  En is er een groot verstuk in werk tussen easy / basic?
  Ik hoor graag, alvast dank,
  Joost

  1. Beste Joost,

   De Basic en Easy functioneren inderdaad alletwee op jouw vaatwasser.
   Het verschil is met name dat de onderdelen voorgemonteerd zijn. De onderdelen in elkaar zetten is vaak een puzzel als je het voor de eerste keer doet. Met de Easy wordt een mal meegeleverd die laat zien waar je de onderdelen moet plaatsen.
   Daarnaast is de Easy voorzien van 2 extra borgmoeren op het onderste scharnier gedeelte zodat dit niet los kan gaan tijdens montage en gebruik.
   De Easy is dus met name makkelijker te installeren maar zal qua eindresultaat niet van de Basic verschillen.
   Ik hoor graag als je verdere vragen hebt.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

    1. Jij ook bedankt! We hebben hem vanmiddag gelijk verstuurd. Ik denk dat je hem morgen ontvangt. Als het goed is heb je inmiddels de track en trace code ontvangen per mail.
     Als je vragen hebt tijdens installatie kun je ons het beste even bellen.

     Met vriendelijke groet,

     Rob Tangenberg

 67. Beste,
  Wij hebben een ikea keuken method gekocht. Graag hadden we onze oude vaatwasser willen verder gebruiken.
  Past deze daarin met jullie systeem?
  Het typenr is ADG130IX
  Alvast bedankt
  Groetjes An

  1. Beste An,

   Voor zover ik kan zien is jouw vaatwasser semi geinteresseerd. Dit houdt in dat de bedieningsknoppen aan de voorkant zichtbaar zijn. Klopt dit?
   In dat geval kun je deze vaatwasser niet in een IKEA keuken plaatsen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 68. Net toen ik gefrustreerd begon te raken toen ik geen enkele smalle vaatwasser kon vinden die geschikt is voor een Metod Ikea keuken kwam ik jullie systeem tegen. Is adapt-r ook geschikt voor smalle vaatwassers van 45 cm breed, specifiek de Bosch SPV66TX01E vaatwasser?

  Alvast bedankt voor uw reactie!

  1. Beste Marije,

   De adapt-r Easy is geschikt voor deze vaatwasser. Je kunt hem dus zonder problemen inbouwen. Scheelt weer een beetje frustratie😉.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 69. Goedenavond, ik heb een din28427 vaatwasser.
  Volgens Beko geschikt voor een Ikea keuken maar volgens mijn monteur niet.
  Zou jullie adapt-r uitkomst bieden?

  Alvast bedankt,

  Peter

  1. Hallo Peter,

   Je kunt maximaal een front van 757mm lang op de vaatwasser plaatsen. Een IKEA front is daardoor ca 4cm te lang. Dit is met de adapt-r prima op te vangen.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

   1. Hoi Rob, bedankt voor je antwoord. Ik zie hier nu zelfs staan dat de maximale deurhoogte voor de din28427 717MM mag zijn. Past de adap-r dan nog steeds?

    1. Beste Peter,

     Het is geen probleem. De maximale fronthoogte (volgens specificatie vaatwasserfabrikant) mag maximaal 15 cm kleiner zijn dan het keukenfront. In het geval van een IKEA front betekent dit dat de adapt-r geschikt is tot vaatwassers van 65cm.

 70. Beste Adapt-r,
  Siemens SD6P1S SX69M092NL, dit model is standaard 87cm hoog.
  Denkt u dat mbv uw systeem dit gaat passen in een ikea keuken fronthoogte 80cm.
  Met vriendelijke groet, R. de Witte.

 71. Dag!
  Weten jullie of de Hotpoint Ariston LFTA+ 3214 in een IKEA keuken past?

  Dank alvast voor de hulp!

  Groet,

  Loes

  1. Beste Loes,

   Voor zover ik kan zien past deze vaatwasser icm een adapt-r in een IKEA keuken. Ik kan geen exacte informatie vinden over de maximale front hoogte. Als je een foto wilt sturen van de voorkant van de vaatwasser dan kijk ik even wat er mogelijk is.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 72. Beste,

  Past de Siemens SN657X04IE mits gebruik te maken van adapt-r in een method Ikea keuken? Wij hebben geen Ikea deurtjes, maar wel vol houten deurtjes. Kan adapt-r dit extra gewicht aan?
  Hebben wij hiervoor iets extra bij Ikea aan te kopen?

  Met dank,

  Frank

  1. Goedemorgen Frank,

   In dit geval is de adapt-R Premium de beste keuze, alles zit hier bij. Het gewicht van het front maakt niet veel uit, de beperking zit in de veer van de vaatwasser, maar in combinatie met de adapt-R Premium zou dit geen probleem mogen zijn.

   Met vriendelijke groet,
   Team adapt-R

 73. Is de Adapt-R geschikt voor Siemens SN636X01GE/08?
  Zo ja, kan het bevestigd worden op een zijpaneel? Want mijn vaatwasser staat op de hoek…
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Gr,

  Sandra

 74. Grag zou ik willen weten of een SIEMENS SN636X01IN Volledig geintegreerde vaatwasser past in een Metod Ikea keuken. Dank voor uw reaktie.
  Groet, Richard

 75. Goedemorgen,

  Wij hebben de KVIK Mano keuken, met Smeg vaatwasser ST649. Past de Adapt-r ook in deze keuken?

  Groeten Charlotte

  1. Goedenavond Charlotte,

   De door jou genoemde vaatwasser is compatibel met de adapt-r. Wanneer de afmetingen van uw KVIK Mano keuken overeenkomen met de maten van een Ikea keuken, is het installeren van de adapt-r in jouw keuken geen probleem.

   Op de volgende pagina laten we zien wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de modellen, en kun je aan de hand daarvan de juiste keuze maken voor jouw situatie.

   https://www.adapt-r.nl/nl/vergelijking-adapt-r-2-0-en-adapt-r-premium/

   Met vriendelijke groet,
   Team adapt-r

 76. Beste,

  we hebben recent dit systeem laten plaatsen op onze vaatwasser. Nu stel ik vast dat de deur als een blok open valt. Is daar normaal geen rem, veer of demper op voorzien? Of is dat te regelen via de deur van de vaatwasser?

  Dank voor uw antwoord.
  Dirk Vercruysse.

 77. Beste Rob,
  Wij hebben een SMEG ST649 inbouw vaatwasser nis 82 welke adapt-r hebben wij nodig om deze in een Ikea keuken te plaatsen.
  Met vriendelijke groet,
  Maurice Hendrix

  1. Hallo Maurice,

   De SMEG ST649 is er in twee soorten. 1 van de 2 heeft 2 ‘knobbels’ op de deur. Deze vaatwasser is alleen met de adapt-r Premium te monteren.
   Als jouw deur volledig vlak is aan de voorzijde dan kun je ook de adapt-r Easy gebruiken.
   Bij twijfel kun je altijd even een foto mailen naar info@adapt-r.nl dan kijken wij er even naar.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Tangenberg

 78. Beste,

  Wij hebben een metod keuken gekocht en een niet Ikea vaatwasser. Na, in het verleden, al 3 Ikea keuken te hebben geinstallerd heb ik natuurlijk pas na koop gezien dat Ikea de maten aangepast heeft… Ik zoek dus naar een nette oplossing en ik geloof dat u die heeft.
  Wij hebben een Gorenje GV57210 45cm vol integreerbare vaatwasser. Past de Basic Adapt-r daarop?

  Met vriendelijke groet,
  Martin van Meel (Berlijn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *