Heb jij een Miele afwasmachine en past deze niet in je keuken? Allereerst vertel ik je dat je niet de enige bent met dit probleem. Omdat er zoveel mensen tegen dit probleem aanliepen hebben we bij adapt-r een oplossing bedacht. Inmiddels hebben we meer dan 1000 Miele vaatwasser bezitters (wereldwijd) blij gemaakt met een oplossing. Om een Metod of ander groot keukenfront op een Miele afwasmachine te plaatsen heb je over het algemeen een adapt-r Premium nodig. Miele levert vaatwassers van 45 en van 60 cm breed. Zoals je wellicht al hebt vernomen hebben we voor beide breedtes een oplossing. Toch moeten we eerst bepalen wat voor vaatwasser je hebt om te kijken welke adapt-r voor jou geschikt is. Om een 60 cm brede Miele vaatwasser te installeren is een adapt-r Premium nodig. Maar om 45 cm brede vaatwassers van een Metod front te voorzien is de adapt-r Easy nodig.

Montage Metod front op Miele vaatwasser

Het bezitten van een Miele vaatwasser is natuurlijk geweldig! Nu moet hij nog geïnstalleerd worden. Geen zorgen, het komt goed! Miele wijkt qua montage van het keukendeurtje af ten opzichte van andere merken vaatwassers. Om een keukenfront aan de vaatwasser te bevestigen wordt bij Miele afwasmachines gebruik gemaakt van een metalen frame. Dit frame hebben we hier op de foto aangegeven met de rode lijnen.

Miele montage Metod front

De installateur schroeft normaal gesproken het frame aan je keukenfront en hangt het geheel daarna aan de vaatwasserdeur. In tegenstelling to de normale situatie schroeft de monteur het frame aan de achterkant van de adapt-r. Vervolgens hangt hij het keukenfront aan de voorzijde van de adapt-r. Ons Premium model is het enige model waarbij je het Miele frame aan het adapt-r systeem kunt bevestigen. Overigens is dat alleen qua prijs een klein nadeel, de adapt-r premium geeft het mooiste eindresultaat. Stel nou dat je een 45cm brede vaatwasser hebt, dan is de manier van bevestigen anders en past de adapt-r Easy prima.

Wij horen graag opmerkingen en of vragen naar aanleiding van bovenstaande verhaal.

Adapt-r, voor alle merken vaatwassers

Wil je weten of jouw merk of type vaatwasser ook in een IKEA Keuken past? Wij hebben het per merk inzichtelijk gemaakt:

✓ AEG ✓ Amica ✓ ASKO ✓ ATAG ✓ Bauknecht ✓ Beko ✓ Bosch ✓ Candy ✓ Elektrolux ✓ Etna ✓ Grundig ✓ Indesit ✓ Inventum ✓ LG ✓ M-System ✓ Miele ✓ Pelgrim ✓ Samsung ✓Siemens ✓ Smeg ✓ Whirlpool ✓ Zanussi

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij ontwikkelden een systeem (onder naam adapt-r) waarmee het mogelijk is om je vaatwasser in een Ikea keuken te plaatsen. In basis werken wij met drie varianten:

De adapt-r Premium is het enige geschikte model voor Miele vaatwasmachines

Vragen

Heb je nog vragen? Stel je vraag via onze handige chat functie of via online vraag en antwoord pagina.