Kun je een Bauknecht vaatwasser in een IKEA keuken plaatsen?

Je hebt een inbouw vaatwasser van het merk Bauknecht op het oog en vraagt je af of deze in je IKEA keuken zal passen. Goed nieuws, het kan dankzij de adapt-r. Met behulp van ons glijscharnier kun je iedere volledig integreerbare Bauknecht vaatwasser in elke METOD keuken van IKEA plaatsen. Je hoeft hiervoor geen gat in de plint te zagen of een stuk van het keukenfront af te halen. Je afwasmachine komt op de juiste hoogte te zitten en de deur gaat soepel en volledig open.

Hoe de adapt-r je vaatwasser netjes in je keukenkast plaatst

De METOD-lijn keukenkasten van IKEA zijn met een hoogte van 80 cm niet berekend op standaard vaatwassers, maar slechts op de verhoogde XXL modellen. Indien je een standaard Bauknecht model in de keukenkast plaatst, zal de deur van de vaatwasser niet volledig open gaan. Met de adapt-r (glijscharnier) wordt dit probleem op een praktische manier verholpen. De adapt-r wordt tussen de deur van de vaatwasser en het frontpaneel van de keukenkast bevestigd. Bij het openen zorgt het scharnier ervoor dat het keukenfront een stuk naar boven glijdt, waardoor de vaatwasserdeur volledig te openen is.

De verschillende adapt-r systemen

Het adapt-r glijscharnier is een Nederlandse uitvinding. Het eerste exemplaar werd in 2015 in een doodgewone garage geproduceerd. Het originele glijscharnier is inmiddels prachtig geëvolueerd tot de adapt-r 2.0 en wordt in moderne metaalbewerkingsbedrijven vervaardigd. We bieden je momenteel de keuze uit drie adapt-r systemen: adapt-r 2.0 Basic, adapt-r 2.0 Easy en adapt-r Premium. De verschillen tussen de systemen zitten voornamelijk in de bijbehorende tools en mallen die het installeren eenvoudiger en sneller maken. Daarnaast is het Premium systeem ontwikkeld voor maximale stabiliteit tijdens het openen en sluiten van de vaatwasserdeur. We hebben in een handig overzicht de verschillen tussen de systemen opgesomd.

Alle adapt-r systemen zijn geschikt voor alle volledig geïntegreerde vaatwassers van Bauknecht. Dit zijn de modellen waarbij het bedieningspaneel in de bovenrand van het toestel zit. Bij semi geïntegreerde vaatwassers, met het bedieningspaneel aan de voorkant, is het helaas niet mogelijk om de adapt-r te plaatsen.

Geniet van Bauknecht kwaliteit in je IKEA METOD keuken

Alle opties van Bauknecht vaatwassers kunnen gebruikt worden in combinatie met adapt-r!

Adapt-r, voor alle merken vaatwassers

Wil je weten of jouw merk of type vaatwasser ook in een IKEA Keuken past? Wij hebben het per merk inzichtelijk gemaakt:

✓ AEG ✓ Amica ✓ ASKO ✓ ATAG ✓ Bauknecht ✓ Beko ✓ Bosch ✓ Candy ✓ Elektrolux ✓ Etna ✓ Grundig ✓ Indesit ✓ Inventum ✓ LG ✓ M-System ✓ Miele ✓ Pelgrim ✓ Samsung ✓Siemens ✓ Smeg ✓ Whirlpool ✓ Zanussi

De adapt-r biedt je een vrije keuze

Dankzij de adapt-r ben je niet langer verplicht om een XXL vaatwasser (hoogte 86.5 – 92.5 cm) of een speciale IKEA vaatwasser voor je METOD keuken te kopen. Je kunt ook kiezen voor een standaard model vaatwasser (hoogte 80 – 86.5 cm) van Bauknecht. Deze modellen zijn een stuk goedkoper in aanschaf en hebben een lager water- en energieverbruik. Kies voor de adapt-r 2.0 Basic, adapt-r 2.0 Easy of adapt-r Premium en ervaar het voordeel van een Bauknecht vaatwasser in je IKEA keuken.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij ontwikkelden een systeem (onder naam adapt-r) waarmee het mogelijk is om je vaatwasser in een Ikea keuken te plaatsen. In basis werken wij met drie varianten:

Vragen

Heb je nog vragen? Stel je vraag via onze handige chat functie of via online vraag en antwoord pagina.