Standaard passen Amica vaatwassers niet in een IKEA keuken. Uiteraard is dit probleem op te lossen met het adapt-r systeem. Amica vaatwassers zijn goedkope vaatwassers die nog steeds een ruime voldoende scoren in de kwaliteit tests. Gemiddeld kost een Amica vaatwasser niet veel meer dan 400 euro dus krijg je veel waar voor je geld.

Voor zowel 60 cm brede afwasmachines als de 45cm brede variant hebben we een oplossing bedacht. Je kunt dus volledig zelf kiezen wat voor apparatuur jij in jouw keuken plaatst.

Volledig geïntegreerd

De enige echte eis om een Amica vaatwasser in een IKEA keuken te plaatsen is dat hij volledig geïntegreerd is.

Een Semi-geïntegreerde of half-geïntegreerde vaatwasser heeft de bedieningsknoppen aan de voorzijde van de vaatwasserdeur. Hierdoor kan het keukenfront niet omhoog schuiven. Doordat het front als het ware is opgesloten onder het bedieningspaneel is het niet mogelijk om deze vaatwasser in een IKEA keuken te plaatsen.

semi geintegreerde vaatwasser ikea keuken

Voorbeeld Amica semi geïntegreerde vaatwasser

Een volledig geïntegreerde vaatwasser heeft de bedieningsknoppen aan de bovenzijde van de vaatwasserdeur. Als de deur, met gemonteerd keukenfront, gesloten is kun je niet zien dat er een vaatwasser achter staat. Optisch zijn dit de mooiste vaatwassers omdat het lijnenspel in de keuken doorloopt en niet wordt onderbroken door een bedieningspaneel. Juist deze vaatwassers zijn geschikt om met een adapt-r in een IKEA keuken te plaatsen.

Volledig geintegreerde vaatwasser ikea keuken

Kleine vaatwasser

Om je Amica afwasmachine in een IKEA keuken te plaatsen heb je over het algemeen een verhoging nodig waar je de vaatwasser op kunt plaatsen. Je kunt deze verhoging van hout maken maar als je de vaatwasser op bakstenen plaatst komt het ook goed. In ons voorbeeld van de installatie handleiding hebben we bakstenen gebruikt.

 

Adapt-r, voor alle merken vaatwassers

Wil je weten of jouw merk of type vaatwasser ook in een IKEA Keuken past? Wij hebben het per merk inzichtelijk gemaakt:

✓ AEG ✓ ASKO ✓ Atag ✓ Bauknecht ✓ Beko ✓ Bosch ✓ Candy ✓ Elektrolux ✓ Etna ✓ Grundig ✓ Indesit ✓ Inventum ✓ LG ✓ M-System ✓ Miele ✓ Pelgrim ✓ Samsung ✓Siemens ✓ Smeg ✓ Whirlpool ✓ Zanussi

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij ontwikkelden een systeem (onder naam adapt-r) waarmee het mogelijk is om je vaatwasser in een Ikea keuken te plaatsen. In basis werken wij met drie varianten:

Vragen

Heb je nog vragen? Stel je vraag via onze online vraag en antwoord pagina.