In deze stap leggen we je uit hoe je de adapt-r onderdelen voorziet van de bevestigingsgaten. We leveren de adapt-r platen zonder gaten omdat iedere vaatwasser anders is. De bevestigingspunten bevinden zich bij elke vaatwasser op een andere plek. Zelfs Siemens vaatwassers onderling hebben verschillende bevestigingspunten. Neem daarom onderstaande afbeeldingen door om de bevestigingspunten over te nemen. Let op! Gebruik altijd de originele bevestigingspunten van de vaatwasser, zie hiervoor de installatie handleiding van je vaatwasser.

De vaatwasser in ons voorbeeld heeft meerdere mogelijkheden om een keukenfront aan te bevestigen. De adapt-r wordt bevestigd aan de originele bevestigingspunten. In het voorbeeld hebben we gekozen om de adapt-r te monteren op de punten die we aanwijzen. Verwijder aan de binnenzijde van de vaatwasserdeur de schroefjes op deze punten. Als je door de vaatwasserdeur heen kunt kijken achter dit schroefje dan heb je in ieder geval een geschikt punt te pakken. Bij twijfel kun je altijd in de handleiding van je vaatwasser kijken of je kunt contact met ons opnemen.

We hebben bovenstaande punten gekozen omdat deze het dichtst bij de hoek van de deur zitten. Dit om zo een zo stabiel mogelijk resultaat te krijgen.

Punt 1 bevindt zich op 6,7cm vanuit de rand aan de zijkant, en op ongeveer 1cm vanaf de bovenkant. Als dit punt zich op 10 cm vanuit de rand bevindt kun je dit punt niet gebruiken met de adapt-r Basic en Easy. De reden hiervoor is dat de Basic en Easy platen slechts 7cm breed zijn. De adapt-r Premium is hiervoor wel geschikt. Gelukkig zijn praktisch alle bekende merken vaatwassers, zoals Bosch, Siemens, ATAG, Bauknecht etc. allemaal geschikt voor de adapt-r Basic en Easy. Bij twijfel werkt de Premium altijd, maar je kunt ons uiteraard bellen of e-mailen zodat we even met je mee kunnen kijken.

Het bevestigingspunt 2 bevindt zich op 14,3cm vanaf de bovenzijde. Op ongeveer 1,5cm vanuit de rand.

Teken de bevestigingspunten op de adapt-r strip

Doe dit bij zowel de linker als de rechterkant.

Je kunt nu voor de zekerheid de platen nog even voor de vaatwasserdeur houden om te controleren of de gaten ongeveer goed zijn afgetekend.

Boor met een 5 mm boor de afgetekende gaten in het aluminium.

 

Het resultaat komt er dan ongeveer zo uit te zien.

Let dus wel op dat de plek van deze bevestigingspunten per vaatwasser verschillend zijn!

…Ga verder met de volgende Basic stap