adapt-r glijsysteem

De adapt-r is een glijsysteem welke de “overlengte” van het keukenfront opvangt door het op en neer te verschuiven. Door een verschil in draaipunt zal het keukenfront voor de vaatwasserdeur langs schuiven. Dit principe wordt al jarenlang toegepast op koelkasten.

Sinds Ikea is begonnen met de Metod keukenlijn is er een probleem ontstaan. De nieuwe keukenfronten zijn circa 80 centimeter hoog, dit terwijl de meeste vaatwassers een maximale fronthoogte van circa 72-75 centimeter aan kunnen. Zonder adapt-r kan de vaatwasserdeur niet volledig geopend of niet volledig gesloten worden.

Met de adapt-r 2.0 kan praktisch iedere vaatwasser in een Ikea keuken gebouwd worden. De adapt-r 2.0 is een universeel glijscharnier die op zowel 45 als op de 60cm brede vaatwassers geinstalleerd kan worden. De adapt-r is een glijscharnier welke op de deur van de afwasmachine wordt gemonteerd. De vaatwasser moet 19 milimeter achter de voorzijde van de keukenkastjes geplaatst worden. In de meeste gevallen is deze ruimte er. Zie voor een verdere omschrijving de installatie handleiding.

Klik hier voor meer informatie